Home | Asbest | Asbestinventaris

Asbestinventaris


Wat is een Asbestinventaris?

Een asbestinventaris is een belangrijk document dat dient voor het identificeren en beheren van asbesthoudende materialen in verschillende situaties. Het is cruciaal voor het waarborgen van de veiligheid en naleving van regelgeving met betrekking tot asbest. Onze asbestinventarisaties kunnen zowel destructief als niet-destructief worden uitgevoerd, afhankelijk van uw specifieke behoeften en de aard van het gebouw.Onze Diensten

 1. Preventie en Bescherming op het Werk

  Doel: Het beschermen van werknemers door het in kaart brengen van asbesthoudende materialen in bedrijven, scholen en andere werkomgevingen. Dit helpt bij het minimaliseren van risico's en het creëren van een veilige werkplek.

  Rapport:
  • Lijst van Asbestverdachte Materialen: Identificatie van alle materialen die mogelijk asbest bevatten.
  • Locatie en Hoeveelheid: Gedetailleerde informatie over waar het asbest zich bevindt en de hoeveelheid ervan.
  • Risicobeoordeling: Evaluatie van de risico's die gepaard gaan met de aanwezige asbestmaterialen.
  • Advies voor Veilige Werkomgeving: Aanbevelingen voor het veilig omgaan met of verwijderen van asbest om een veilige werkomgeving te garanderen.

 2. Renovatiewerken

  Doel: Het identificeren van asbesthoudende materialen in gebieden die gerenoveerd worden. Dit is cruciaal om een veilige renovatie te waarborgen en te voorkomen dat asbest vrijkomt tijdens de werkzaamheden.

  Rapport:
  • Staalname van Verdachte Materialen: Verzameling en analyse van monsters van verdachte materialen om de aanwezigheid van asbest te bevestigen.
  • Aanbevolen Verwijderingstechnieken: Advies over de beste methoden voor het veilig verwijderen van asbestmaterialen.
  • Geschikte Aannemers: Aanbevelingen voor gecertificeerde aannemers die gespecialiseerd zijn in asbestverwijdering.

 3. Toekomstige Sloop

  Doel: Uitvoeren van een destructieve inventarisatie voor sloopplannen, inclusief een sloopopvolgingsplan. Dit zorgt ervoor dat alle asbesthoudende materialen worden geïdentificeerd en veilig worden verwijderd voordat de sloop begint.

  Rapport:
  • Wettelijke Vereiste Staalnames: Verzameling van monsters in overeenstemming met de wetgeving en de vereisten voor sloop.
  • Consequenties bij Niet-Uitvoering van Staalnames: Informatie over de gevolgen en risico's van het niet uitvoeren van noodzakelijke staalnames.

Waarom Kiezen voor Onze Asbestinventarisaties?

Een grondige asbestinventarisatie is essentieel voor het waarborgen van veiligheid en naleving van de wetgeving. Onze deskundigen beschikken over de ervaring en certificeringen die nodig zijn om een complete en nauwkeurige inventarisatie uit te voeren. Wij zorgen ervoor dat u goed geïnformeerd bent over de aanwezigheid van asbest en dat u de juiste maatregelen kunt nemen om risico's te beheersen.

Vraag Aan

Bent u op zoek naar een betrouwbare asbestinventarisatie? Neem vandaag nog contact met ons op voor een professioneel advies en een op maat gemaakte oplossing voor uw situatie.


Vraag aan


Bel ons

Volg ons

Mail ons
09 326 86 20

Social media


info@groupvanvooren.com